ACT II: Regina José Galindo

Du er her: Du store verden! >> Prosjekter >> DSV 2008 >> ACT II: Regina José Galindo 
Oslo kunstforening, kurator Pia Torgersen og Du store verden! ønsker velkommen til

Regina José Galindo
Breaking the ice

6.11.2008 kl. 20.00: performance med påfølgende artist talk

Oslo kunstforening, Rådhusgaten 19
Last ned stor versjon / Download big version


ACT II - Breaking the ice

Regina José Galindo regnes som en av de mest kontroversielle performancekunstnerne i dag. Født i Guatemala bruker hun sin egen kropp for å konstruere den guatemalanske virkeligheten, som er langt fra den nordiske normen. Et eksempel er performancen Hvordan oppleves det å være guatemalansk? der Galindo kontinuerlig injiserte valium i egen kropp. Lignende verk er Himenoplastia der Galindo får ”gjenopprettet” sin egen jomfruhinne ved et kirurgisk inngrep, noe som mange kvinner årlig gjennomgår. For Galindo var det et poeng å gjennomføre inngrepet uten anestesi. Denne performancen og verket Who can erase the traces? fra 2003 er Galindos mest anerkjente verk. I den vandrer hun gjennom Guatemala City. Hun er barføtt, kledd i en sort kjole, i hendene bærer hun et hvitt vaskefat fylt med menneskeblod. Innimellom stanser hun og dypper føttene i blodet. De blodige føttene lager merker på fortauet, merker som siger ned i den porøse asfalten, spor som ikke kan fjernes. Den vevre skikkelsen beveger seg innover i byen fra den konstitusjonelle rettsbygningen til Nasjonalpalasset, forbi mennesker på gaten som nysgjerrig stirrer på kunstneren, men som ikke griper inn. Denne performancen ble gjort 23 juli 2003 som en protest mot at eks diktatoren og krigsforbryteren Rios Montt fikk stille til gjenvalg i presidentvalget.

Last ned stor versjon / Download big version

Regina José Galindo er født i Guatemala 1974 og er autodidakt kunstner og poet. I 2005 mottok hun Leo de Oro (Gulløven) på Veneziabiennalen, for beste unge kunstner.

Performancen Breaking the ice oppføres for første gang i Oslo, onsdag 6. november kl. 20.

Det er første gangen Regina José Galindo besøker Norge. På Oslo Kunstforening kommer Regina José Galindo til å gjenomføre en performance i Festsalen i Rådhusgaten 19. Etter performancen blir det en artistpresentasjon i galleriet på Oslo Kunstforening ledet av den kolumbianske kunstneren Olga Rubayo. Regina José Galindo kommer til å gjennomføre en annen performance (Trajectory) på Stiftelsen 3,14 i Bergen lørdag 8. november.

ACT er en performancekunstrekke som søker å utfordre det tradisjonelle og vise levende kunst av levende kunstnere som belyser viktige temaer i vår samtid. ACT I med Ana Rewakowicz (Polen/Ukraina/Canada) ble gjennomført i Oslo og Bergen i juni. Performancen Conversation Bubble skjedde på Christiania Torg - en oppblåsbar performanceskulptur i form av en boble hvor fem deltakere var del av boblen og del av å oppnå et konsensus.

Last ned stor versjon / Download big version


ACT

ACT er et samarbeid mellom Oslo Kunstforening, Du store verden!, Stiftelsen 3,14 og kurator Pia Torgersen.

ACT I: du-store-verden.no/index.php?topic=02/dsv2008/130
Oslo Kunstforening: www.oslokunstforening.no