about

what´s on

exhibition
screening
performance
sound
> Utspill
past exhibitions

upcoming

learn

 

 

 

 

 

PARABOL
parabolic loudspeaker
Banner

UTSPILL
et pågående kollektivt lydverk


Dette kollektivt lydverket kommer i forlengelse av et gjennomgående tema i 3,14s programmet for 2017. Gjennom en rekke prosjekter undersøkes dualitet og kognitiv motivasjon. Verkene som har blitt plukket ut sier noe om kulturelle verdier og gruppeidentiteter og hvordan narrative bilder av samfunnet formes og fra ulike ståsted ser på situasjoner vår virkelighet er bygget opp av.

Deltagende kunstnere:

Eleanor Clare
Tittel: “We Witness”, 2017
Varighet: 00:59min
[www.eleanorclare.com]

Jane Sverdrupsen og Alvar Sverdrupsen
Tittel: “Som et lite barn”, 2017
Varighet: 01:06min
[www.janesverdrupsen.com]

Fra Wikipedia:
Uttrykket «post-truth» politics ble først tatt i bruk av bloggeren David Roberts i 2010[3] og har særlig blitt brukt som beskrivelse av presidentvalget i USA 2016 og Brexit-folkeavstemningen i Storbritannia. Sosiale medier, døgnkontinuerlig medieoppdatering og falsk balanse i mediedekningen har blitt brukt som forklaring på utviklingen. «Post-truth» ble i 2016 utropt til årets ord av Oxford Dictionaries.[4] Oxford Dictionaries regner «post-truth» for å beskrive omstendigheter hvor objektive fakta har mindre innflytelse på offentligheten enn appell til følelser og personlige overbevisning.[5]

Referanser:
[3] Roberts, David (1. april 2010). «Post-truth politics». Grist (en-US)
[4] «Post-truth» declared word of the year by Oxford Dictionaries». BBC News (en-GB) 16. november 2016
[5] «Post-truth - Definition of post-truth in English»

 

| OPEN CALL TIL PROSJEKTET “UTSPILL" |

Det frie feltet inviteres herved til å sende bidrag til et kollektivt lydverk for Parabolen på 3,14. Ideen om ’Utspill’ et kollektivt lydverk kommer i forlengelse av et gjennomgående tema i vårt program for 2017. Gjennom en rekke prosjekter i år ser vi på dualitet og kognitiv motivasjon; situasjoner vår virkelighet er bygget opp av, sannheter gitt fra ulike ståsted.

3,14 retter fokuset mot kulturelle verdier og gruppeidentiteter som former narrative bilder av samfunnet. Et eksempel på dualitet kan være når Erna Solberg i sin tale under olje messen i Stavanger snakker om behovet for en sterk norsk olje- og gass bransje i flere tiår fremover. Dette sier vår statsminister som er leder for et parti som i sitt program skriver at Norge skal være et lavutslippssamfunn og bidra til at Paris-avtalen oppfylles. Vi ønsker sammen med dere fabulere omkring hvordan vi skal forholde oss til det faktum at vi lever i post faktuelt æra. Hvor kan det bringe et samfunn som det norske som på mange måter er fundamentert på tillitt?

PRAKTISK INFO:
- Foreslått lengde: 1 minutt
- Format: mp3/mp4/wav
- Link sendes til: post@stiftelsen314.com
- Merk: UTSPILL; LYDSPOR
- Første innlevering: 22. mars
- Andre innlevering: 1. juni
- Tredje innlevering: 5. August
Verket vil henge frem til 8. oktober 2017
Det tilbys et lite honorar
Kurator: Malin Barth og Gitte Sætre